Presentació del nou llibre: “Dissidències”, Artà, 29 de novembre

Presentació del llibre “Dissidències. Història i “Cultura obrera” a la Mallorca contemporània”

dissidencies-presentació arta 2013
Divendres 29 de novembre (20h., Teatre d’Artà)

Explore posts in the same categories: Actes, Llibres

One Comment a “Presentació del nou llibre: “Dissidències”, Artà, 29 de novembre”

  1. senete Says:

    SOBRE LA INDEPENDÈNCIA EN ELS CONTINGUTS PUBLICATS PER INTERNET: EL WEB

    Tenir un lloc web és com tenir una exposició oberta al públic. Això vol dir que per veure els continguts visites «el local» on tenen colocats els vostres textos i imatges. Per gestionar els continguts tens una clau, però l’entitat informàtica té altres portes per administrar tot el web.

    Blogspot, Facebook, WordPress.com o tantes altres empreses que allotgen pàgines aparentment gratuïtes deixen que la gent tingui un lloc web (i més serveis) sense pagar diners directament, però evidentment no ho fan per amor a l’art ni per fer un món millor. Ho fan a canvi de:

    1. Guanyar diners posant publicitat o fins i tot contrapropaganda sobre els vostres continguts.
    2. Fer seguiment dels interessos i relacions dels visitants, en tot el seu recorregut entre pàgines i serveis.
    3. Cedir les dades recollides de visitants i ses comunicacions a agències de publicitat (spam)
    4. Promoure una major dependència amb l’empresa de serveis.
    5. Que aquesta dependència global, en un moment crític, els permeti bloquejar mogudes senceres. https://es.wikipedia.org/wiki/PRISM

    * Aquestes característiques solen estar contemplades a les condicions d’ús que sempre acceptem i mai no ens llegim el primer dia, però de vegades l’empresa no ho revela.

    Per prevenir aquest GREU PROBLEMA pels moviments socials, és molt recomanable tenir un fort criteri d’auto-protecció a l’hora de triar els recursos d’internet, i utilitzar allotjament de recursos en col·lectius tècnics amb certa preocupació per la privacitat i la seguretat. Aquí van 4 exemples:
    riseup.net
    actiu.info
    aktivix.org
    nodo50.org

    Cadascun té els seus propis servidors web, que manté i finança de diferent manera. N’hi ha que demanen algun diner, n’hi ha que demanen un cop de mà, i n’hi ha que requereixen que vinguis recomanat per algun col·lega. Cal obrir el web d’aquestes entitats i veure amb quina ens quedem per demanar espai de publicació independent com: elmeugrup.actiu.info , http://www.nodo50.org/elmeugrup , etc.

    Com a mesura de protecció més completa, també convé procurar utilitzar programari lliure, que bé pot ser complet (GNU/Linux) o concretament pel navegador web;
    http://www.mozilla.org/firefox


Deixa un comentari