Ja és al carrer el número 50 del Cultura Obrera, que posa punt i final a aquesta època del periòdic

Amb tota la pena del món, reproduïm la notícia publicada a contrainfo.cat.

Gràcies per la vostra bona feina companys:

Ja s’ha publicat el número 50 del Cultura Obrera, moment en què la seva assemblea anuncia un “punt i final” de la publicació en relació amb aquesta quarta època que s’encetà el 2004. Els motius d’aquesta aturada són diversos, com s’explica en el mateix periòdic, però el cas és que aquest darrer número tanca un cicle en què el Cultura ha estat un referent de les lluites de Mallorca.

Quins continguts hi podem trobar en aquest nou número? La notícia que copsa la portada és la unitat d’acció anticapitalista amb la vista posada en la pròxima vaga general del 14 de novembre. La secció d’actualitat amplia aquesta qüestió, remarcant la necessitat de l’organització davant de la fúria desbocada de l’actual capitalisme. També es para atenció a la campanya “Yo sí sanidad universal”, una crida a la desobediència civil i a l’objecció davant la nova reforma sanitària que elimina l’atenció universal que hi havia fins ara. A banda de diverses notícies breus, aquesta secció es tanca amb la valoració del procés d’independència de Catalunya segons el parer de Jordi Martí i Font.

A continuació se’ns ofereixen dues entrevistes molt interessants: d’una banda, a Rosario Adrian, integrant de Mujeres Creando, un moviment que planteja un feminisme no racista; de l’altra banda, una conversa amb Ivan Murray, conegut investigador i activista anticapitalista que fa pocs mesos ha presentat la seva tesi doctoral.

Al periòdic hi trobam també interessants articles d’opinió, com el que signa Iñaki Aicart sobre la unitat d’acció anticapitalista a Mallorca, que darrerament ha passat per diverses dificultats (esperem que superades!). Un altre article d’opinió és el de Ferran Vallès sobre els mitjans de comunicació de masses i les seves mentides al servei del capital.

La part central d’aquest Cultura ens ofereix l’habitual “sumplement” Il Corriere de s’Era, que s’ocupa en clau d’humor crític d’algunes qüestions com les profecies maies que anuncien l’arribada imminent de “l’apocapocalipsi”. La resta de pàgines centrals s’han obert a la valoració que fan diverses col·laboradores del periòdic d’aquesta quarta etapa que es tanca.

Finalment, trobam la resta de seccions habituals com la de Món, en la qual es parla del vertader rostre de l’Estat espanyol quan “es lleva la careta”. També trobam la secció d’Història en què es parla de la relació entre la novel·la negra i l’anarquisme. La secció Laboral ens fa gaudir amb un article sobre antropologia i treball i la deconstrucció del mite del treball en la història. D’altra banda, la secció d’ecologia aborda amb profunditat la problemàtica de la incineració de residus i el lobby que s’hi amaga al darrere.

Les habituals ressenyes de llibres, còmics i un documental donen pas, ja per tancar el número, a la contraportada. Aquesta inclou una valoració “des de dins” d’aquesta etapa del Cultura que ara acaba, i l’esperada (Sa)tira crítica de Juanito, molt recomanable, i que no revelarem aquí.

Gràcies al Cultura per la seva feina i esperam que s’enceti una nova etapa ben aviat!

Anuncis
Explore posts in the same categories: Noticies

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: