Es crea la Coordinadora Llibertària de Mallorca

El passat dissabte 19 de maig es va constituir la Coordinadora Llibertària de Mallorca. Tot i que es tracta d’un projecte incipient, la novetat de la notícia i la frescor de la idea li fan guanyar importància.

La inquietud per materialitzar un espai de trobada de l’àmbit llibertari ve de 2011 i es va materialitzar amb la I Trobada de grups i individualitats llibertàries el 17 de març a Cura. D’aquell aplec es va sortir amb la idea de crear una coordinadora. Es va deixar temps per a què es generés debat a dins dels grups i es poguessin fer propostes. Així, el passat cap de setmana es van debatre tres ponències, de les quals va sortir un consens on tots els grups i individualitats es troben a gust.

La coordinadora vol ser el punt de trobada de tots aquells grups, organitzacions i individualitats que entenen que la desaparició de l’Estat i del Capitalisme són bàsics per a la consecució d’una societat més justa i més lliure. En aquesta segona assemblea participaren el grup d’estudis llibertaris Els Oblidats, la Universitat Lliure, el Col·lectiu Arrels, Cultura Obrera, l’Ateneu Llibertari Estel Negre i la CNT, a més d’individualitats que per la seva situació no estan organitzades o que participen d’altres col·lectius. Així mateix, la porta està oberta a altres organitzacions que casin amb la idiosincràsia de la coordinadora.

Els acords del darrer cap de setmana són un principi, doncs marquen com es vol que sigui aquesta coordinadora. Ara, durant els propers mesos, s’hauran de desenvolupar i posar en marxa aquesta xarxa de suport mutu i d’afinitat.

A més, destacarem que la coordinadora es dibuixa com un espai sense dogmes on tenen cabuda les diferents maneres d’entendre el pensament anarquista, però en comú hi ha la crítica a l’autoritarisme, als dirigismes, al patriarcat, a totes les classes d’explotació, al militarisme i la guerra, als privilegis i a la propietat privada.

D’altra banda, la coordinadora no substituirà el treball de cap dels grups i organitzacions, sinó que serà un punt on aglutinar forces per objectius comuns. Aquests passen per mobilitzacions, celebració d’actes i jornades, creació estructures antirepressives i per començar a desenvolupar estructures alternatives per autogestionar els màxims aspectes de les nostres vides.

Per acabar, dir que aquesta proposta funcionarà sota principis de democràcia radical basats en l’assemblearisme, el consens i el reconeixement de les minories.

Agafat de: Contrainfo.cat

Anuncis
Explore posts in the same categories: Noticies

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: