Trenquem-li la festa a Mercadona

IMPORTANT! MOBILITZACIONS 17 I 24 DE DESEMBRE DE 2011, AIXÍ COM EL 5 DE GENER DE 2012 CONTRA LA CADENA DE SUPERMERCATS MERCADONA, PER L’INTENT D’ACOMIADAMENT DE TOTS ELS DELEGATS SINDICALS DE CNT A L’EMPRESA I CONTRA EL MALTRACTAMENT QUE EXERCEIX CAP ALS SEUS TREBALLADORS I TREBALLADORES

DISSABTE 17 DE DESEMBRE DE 2011, A LES 12:00 H. – MERCADONA AVINGUDA ARGENTINA (AVINGUDA ARGENTINA 83 – PALMA)

DISSABTE 24 DE DESEMBRE DE 2011, A LES 12:00 H. – MERCADONA FRANCESC SALVÀ I PIZÀ (CARRER FRANCESC SALVÀ I PIZÀ S/N (CANTONADA CARRER DE CA NA XICA) – MARRATXÍ)

DIJOUS 5 DE GENER DE 2012, A LES 15:00 H. – MERCADONA COTLLIURE (CARRER DE COTLLIURE 23 – PALMA)

MERCADONA NO RESPECTA ELS DRETS SINDICALS I EXPLOTA ELS SEUS TREBALLADORS I TREBALLADORES

El sindicat CNT convoca les concentracions a dalt citades pels següents motius:

El passat 10 de novembre de 2011 el nostre delegat sindical en MERCADONA, David, va ser tancat en un despatx del seu centre de treball, a porta tancada, on diversos superiors seus el van amenaçar físicament, donant-li un termini de 24 hores per abandonar l’empresa voluntàriament. Aquesta situació es produïa arran de diverses denúncies que David ha interposat contra l’empresa.

L’endemà 11 de novembre David va acudir al seu centre de treball, on de nou va ser obligat a estar tancat en un despatx a porta tancada, obligant-lo a apagar el seu telèfon mòbil perquè no pogués cridar ni tan sols un advocat. Dins del despatx la seva coordinadora de tenda María del Carmen Rosauro, va retenir a David per espai d’UNA HORA DE RELLOTGE, insistint-li durant tot aquell temps amb crits que havia de firmar un document en el qual David manifestava que marxava de l’empresa voluntàriament. La seva superior com diem no parava de cridar-lo durant aquella llarga hora i li va amenaçar dient-lo “si et negues a firmar l’acord sortiràs molt mal parat”.

David no va firmar aquest document i amb representants del sindicat va acudir al Jutjat de Guàrdia, on ha interposat una demanda penal contra els seus superiors. A més en breu presentarà contra MERCADONA una demanda per vulneració del dret fonamental a la llibertat sindical pels fets ocorreguts.

En un altre ordre de coses, quinze dies després la nostra companya María va constituir una nova secció sindical de CNT a una tenda de MERCADONA al municipi deMarratxí.

Un dels principals motius que va portar María a constituir la representació sindical va ser l’estrategía que en aquest centre de treball ha detectat el sindicat, consistent a acomiadar mitjançant coaccions i falses acusacions sancionadores els treballadors englobats en la categoria Tram 5 (entre qui es troba María) que són els que tenen millor sou.

María ha denunciat l’empresa per aquests fets. I la resposta tant per haver constituït una representació sindical com per haver denunciat l’empresa no s’ha fet esperar: MERCADONA ha obert contra ella una acta sancionadora amb falses argumentacions i li han suspès la prima anual per objectius (fet que no li havia ocorregut mai durant els anys de servei que porta en l’empresa).

Tampoc no ens volem oblidar de la nostra companya Sandra, mare d’un bebè, a la que l’empresa ha obert una acta sancionadora plena de mentides amb la finalitat d’obrir-li més i acomiadar-la sense cap tipus d’indemnització, a causa de que en breu Sandra passarà a ser Tram 5, fets que ja han estat denunciats als jutjats socials.

O el cas del nostre company José María que havia d’haver estat acomiadat amb una indemnització entorn de diversos milions de les antigues pessetes i MERCADONA l’ha llançat de l’empresa donant-li només 700 €. Fets que José María ha denunciat.

O el cas de la nostra companya Yolanda que va començar una baixa mèdica derivada d’una malaltia professional contreta durant el desenvolupament de les seves tasques laborals al supermercat en el qual treballava, baixa mèdica QUE ELS SERVEIS MÈDICS DE L’EMPRESA van obligar a abandonar. Al poc temps aquesta negativa de l’empresa ha suposat per a la nostra companya ha quedat amb una espatlla totalment desplaçada i un braç sense força alguna, per tota la vida. Sobre aquests fets Yolanda ha denunciat MERCADONA sol•licitant una indemnització per dany integritat física, psíquica, moral i per responsabilitat civil per incompliment de la normativa de prevenció de riscos laborals .

Però aquests casos aquí descrits no constitueixen fets aïllats, formen part de la trista realitat quotidiana amb què es troben els treballadors i treballadores de MERCADONA, realitat que CNT té intenció de canviar mitjançant la seva acció sindical combativa.

Així mateix aquestes concentracions es convoquen en solidaritat amb les situacions mateixes o semblants que els nostres companys i companyes estan vivint a la península ibèrica en aquests moments:

MANRESA:

CNT Manresa gestiona en aquests moments una demanda laboral per acomiadament d’un treballador de MERCADONA amb 9 anys d’antiguitat que ha signat la conformitat del seu propi acomiadament sota l’amenaça que si no signava la seva mare, que duu 17 anys en l’empresa seria acomiadada.

SAN FERNANDO (CADIS):

El passat mes de novembre la nostra companya Silvia va ser acomiadada de l’empresa sota la FALSA acusació d’haver robat diners de la caixa registradora on ella està treballant de caixera. Fets ja denunciats.

GRANADA:

El cas més al•lucinant. El cas del nostre company Antonio delegat sindical de CNT en l’empresa. Antonio va ser acomiadat de MERCADONA fa un any i mig a causa de la seva activitat sindical. Va denunciar l’acomiadament i ho va guanyar. L’empresa va ser obligada per sentència a readmetre’l.

Ara l’empresa ho ha acomiadat de nou argumentant baixa producció i comunicant-li que no ho reconeixen com delegat sindical.

CAP AGRESSIÓ PATRONAL SENSE RESPOSTA SINDICAL!

SUPERMERCATS MERCADONA

NO COMPRIS ELS SEUS PRODUCTES, BOICOT!

SI VOLS MANIFESTAR LA TEVA SOLIDARITAT AMB ELS TREBALLADORS/ES DE MERCADONA VINE A LES CONCENTRACIONS.

Treballadors/es de MERCADONA: si no voleu venir a les concentracions per por de ser identificats, envieu a familiars i amics, no deixeu que la vostra veu sigui silenciada.

T’ESPEREM!

Més informació sobre el conflicte en: cnt.es/mercacoso i a mercadonamallorca.cnt.es

CNT-AIT, S.O.V. Ciutat de Mallorca

Secretaria d’Acció Sindical

Atentament:

CNT-AIT, SOV Palma

Secretaria d’Organització

SALUT I ANARCOSINDICALISME

PD: el sindicat agrairia a aquelles persones i/o col•lectius que ja sabessin segur que van a acudir a les concentracions que es posessin en contacte amb nosaltres per a organitzar tot bé al següent correu cnt-palma@cnt.es Gràcies

Anuncis
Explore posts in the same categories: Actes, Noticies

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: