29S: la lluita és al carrer!

Les organitzacions sindicals convocants CGT, CNT, a més de “En Lluita”, volem donar resposta davant l’atac sense precedents que treballadors i treballadores estem patint per la política de retallades i pèrdua de drets impulsada pel govern i les institucions europees , a instàncies de la patronal i els mercats. Ens hem d’oposar en un procés de lluita coordinada des de la unitat d’acció i de classe.

Les organitzacions sindicals participants compartim el rebuig frontal a unes polítiques que, amb les successives reformes laborals, les retallades al sistema de pensions, la reforma de la negociació col·lectiva i les retallades socials i en els serveis públics, pretenen, una vegada més, que siguin els treballadors i treballadores, i els sectors més febles de la societat, els qui paguin la crisi capitalista.

Compartim igualment la necessitat de posar en marxa una resposta comuna, que per sobre de les diferències, avançi cap a la unitat dels treballadors i treballadores en la mobilització i la lluita, comptant amb la participació de totes aquelles organitzacions sindicals, col·lectius de treballadors i moviments socials contraris a la política de pacte social i desmobilització impulsades des del sindicalisme institucional de CCOO i UGT.

Creiem necessari lluitar des de la ruptura amb un model sindical, que en els darrers 30 anys ens ha conduït a successives pèrdues de drets, i que en aquest moment d’aguda crisi del capitalisme, ha demostrat la seva complicitat i la seva falta de voluntat i capacitat per donar una resposta als atacs contra la classe treballadora. Un model sindical que ha promogut un sindicalisme institucionalitzat, depenent de l’estat, dirigit a anular la mobilització i la participació real de la classe treballadora en organitzacions sindicals autònomes i amb voluntat de lluita.

La reforma de la Negociació Col·lectiva, que s’està tramitant al parlament és, a més d’una nova i greu retallada de drets, un pas més per tractar de controlar la conflictivitat laboral i la lluita social, consolidant el bisindicalisme institucional i el seu paper com a gestors de la crisi en favor dels interessos capitalistes, retallant encara més la capacitat d’acció d’altres organitzacions sindicals, i la llibertat sindical de treballadors i treballadores.

Tenim a l’horitzó una Vaga General que ens ajudarà a fer front l’actual ofensiva i avançar en la conquesta de nous drets socials. Els esdeveniments sorgits a partir de l’15M han trencat amb el clima de passivitat previ i ens situen en un escenari de mobilització, sense precedents des de que va sorgir la crisi. Aquesta mobilització s’ha de traslladar als centres de treball, situant les reivindicacions socials i econòmiques de treballadors i treballadores al centre del debat públic, aportant a aquest moviment les eines necessàries per a la confrontació i la lluita en el terreny econòmic i laboral, complementant a les demandes sociopolítiques l’acció concreta contra el capitalisme.

La situació ens exigeix ​​una resposta proporcionalment igual de contundent que les mesures que estem patint els treballadors i treballadores i per això cridem als treballadors i treballadores, en actiu o en atur, als estudiants, als afectats i afectades per les retallades dels serveis públics, als moviments socials, als quals des de les assemblees en places i barris comparteixen la necessitat de la mobilització cap a una vaga general, a fer seva i participar en aquesta convocatòria, a sortir al carrer el 29-S, a difondre en els centres de treball i als barris i pobles, per fer-la efectiva i real en els diferents territoris i localitats.

Salut i lluita

Explore posts in the same categories: Història del moviment llibertari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: