Presentació del documental «Vivir de pie. Las guerras de Cipriano Mera» i acte de cloenda de les Jornades Llibertàries.

Presentació del documental «Vivir de pie. Las guerras de Cipriano Mera». En el marc de les XII Jornades Llibertàries.

Avui dissabte 23 d’octubre, al Centre Cultural «Es Jonquet» (Palma), a les 20.00 hores

Presentació a càrrec de Valentí Figueres, director de la pel·lícula

Vivir de pie. Las vidas de Cipriano Mera

Paleta, anarquista, llibertari i alt comandament de l’Exèrcit republicà durant la Guerra Civil, Cipriano Mera va tenir una existència lliurada a uns ideals, entre la justícia i la utopia. Una vida de cinema, de la qual el documental dóna una idea clara. Seguint els manuscrits de l’anarquista que es conserven, els responsables de la pel·lícula opten per donar-li veu a través de la interpretació en off d’un actor. Vivir de pie: las guerra de Cipriano Mera narra a través de documents inèdits l’odissea d’un drapaire i caçador furtiu que es va fer paleta sindicat en la UGT i es va convertir en revolucionari i home d’acció de la CNT. És la vida del paleta que va comandar el IV Cos d’Exèrcit en la Guerra Civil i va vèncer als generals italians; i del General que va reprendre l’ofici de paleta però va mantenir el seu objectiu: matar a Franco. També és la història desconeguda d’un cambrer, un sastre, un ferroviari… que en les seves dobles vides eren El Viejo, La Leona, El Fraile…; la vida d’aquells que van lluitar sincera i enèrgicament, que van enarborar les banderes de la llibertat i van gosar somiar amb un «Món Nou». El documental explora la personalitat de Cipriano Mera, els ideals i fets que van fer de la seva vida una gran aventura de la utopia, protagonista privilegiat d’un intens viatge de la Història. És la història d’un home lliure que es va negar a triar entre viure de genolls o morir dempeus; però no va estar sol. Al costat d’ell, tots aquells que van enarborar les banderes de «La Idea».

Més informació sobre el documental en: www.vivirdepie.net

Acte cloenda XII Jornades

Demà diumenge «Gala de cloenda per al finançament econòmic de les Jornades», a càrrec de La Orquesta de Bolsillo i Barrabassades.

Diumenge 24 d’octubre, al Teatre Municipal de Manacor (Manacor), a les 19.00 hores

Amb les actuacions de La Orquesta de Bolsillo –amb Javi Vegas (guitarra i veu) i Xema Bestard (trombó i clarinet) musicant textos d’Eduardo Galeano, i la posada en escena de Barrabassades, esquetxos amb José Luís Artieda i Joan Carles Montaner, de la Companyia Buffon’s.

Entrada: 6 euros pel finançament de les XII Jornades Llibertàries

Explore posts in the same categories: Noticies

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: