Presentació ‘La democracia y el triunfo del estado’

Aquesta obra busca ser una reflexió renovadora, estratègicament significativa, sobre la relació d’antagonisme existent en les societats de la modernitat entre democràcia i Estat, mostrant que l’ascens d’aquest des de les revolucions liberals fins avui està causant l’aniquilació de facto de la llibertat, de consciència, política i civil, per tant, la negació de l’autogovern del poble, de la democràcia.

Així mateix, el triomf de l’Estat, que en l’últim mig segle s’ha fet gairebé total, juntament amb el de les institucions civils per ell generades, la gran empresa sobretot, està soscavant d’una manera paorós l’essència concreta humana, fins a la subhumanització del subjecte comú, devastant els fonaments mateixos de la vida civilitzada.

Això està enfonsant a la humanitat en una nova edat de barbàrie.

El llibre investiga aquests assumptes des d’una perspectiva multidisciplinar. La part històrica examina la revolució liberal espanyola, com porció de l’onada de revolucions pernicioses que té en la revolució francesa la seva expressió més acabada, d’on és l’ascens dels aparells estatals, sota pretext de realitzar “La Llibertat”.

També s’ocupa dels fills tardans de la revolució francesa en el pla mundial, fins als nostres dies, inclosa la II República espanyola.

A la secció d’epistemologia refuta els fonaments de la manera teòric i doctrinari de raonar, destinat a fidelitzar els sotmesos anul·lant la seva autonomia i virtualitat intel·lectual, des dels grecs fins als nostres dies, preconitzant els procediments experiencials. Presta, així mateix, gran atenció a l’estudi dels mecanismes de la societat de l’adoctrinament de masses en curs, emfatitzant la negativa funció de la casta intel·lectual, una de les més nefastes formes de poder il·legítim en el nostre temps, en nulificar la llibertat de consciència .

L’anàlisi de l’ens estatal és detallat: la constitució, el sistema partitocràtic, el parlament, la justícia, l’exèrcit, les policies i les institucions de benestar, entre altres, per anar a la indagació de les causes últimes de l’Estat que, amb la seva només existir, nega a la societat la prerrogativa més fonamental, la de autogovernar-se. En examinar la gran propietat concentrada, el capitalisme, ho fa des de la negació per aquest de la llibertat civil i de consciència, més que com a sistema explotador, enfocament nou avui imprescindible.

Pel constructiu, el text estableix els rudiments d’una estratègia, orientació bàsica, fonaments ideològics i programa d’una mutació total suficient de l’ordre en vigor, no només en el polític, sinó també en el terreny de l’ètica, els valors i els criteris medul·lars d’un ordre que reconstrueixi la civilització, després de la seva actual col lapse en desenvolupament.

Pel que tàctic, la intenció és superar l’actual etapa de defensiva per anar entrant en una altra, ofensiva, a favor de la llibertat i l’essència humana concreta.

Félix Rodrigo Mora

http://felixrodrigomora.net/

Explore posts in the same categories: Llibres

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: